Scampi s rýží a sambalovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Scampi s rýží a sambalovou omáčkou
Scampi s rýží a sambalovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41222 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Čínské koření |
1 polévková lžíce | Gari |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
250 ml | Pasta Sambal Oelek |
1 ks | Pórek |
400 g | Rýže Basmati |
16 ks | Scampi |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 9,8mg |
Draslík | 171,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čínské koření, Gari, Pasta Sambal Oelek, Pórek, Rýže Basmati, Scampi, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Scampi s rýží a sambalovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži basmati. Scedíme z ní vodu a ponecháme ji v teple. |
2 | Omytý pórek podélně 2x rozkrojíme a ještě jednou opláchneme. Odložíme, aby okapal a nakrájíme na kosočtverce o hraně asi 3 cm. |
3 | Připravené scampi posypeme směsí čínského koření. Gari opláchneme a odložíme k okapání. Nachystáme si wok a vlijeme olej. Vhodíme na něj scampi a gari a zprudka rychle opečeme. Vsypeme ještě pokrájený pórek a orestujeme. |
4 | Do woku vlijeme drůběží vývar a sambalovou omáčku. Necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Servírujeme s vařenou rýží basmati. |
Poznámka
Gari, tedy zázvor nakládaný do sladkokyselého nálevu, se v asijské kuchyni používá jako neutralizátor chuti ryb a darů moře.