Recept

Brambory zapečené v sýrové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41225
Kategorie: Brambory

Ingredience

2,5 kg Brambory
3 l Voda pitná
Na omáčku
2 ks Bujón zeleninový
100 g Cibule
80 g Máslo čerstvé
400 ml Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Sýr Ementál (Primátor)
Na vymazání
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na posypání
1 polévková lžíce Pažitka
50 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 986kJ
29% Sacharidy 103 g
34% Tuky 26 g
11% Sodík 228 mg
39% Bílkoviny 22 g

Brambory zapečené v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

V 1.5l vody vaříme 10 minut zeleninový bujón, malé brambory ve slupce zalijeme vroucí vodou a uvaříme zhruba 20 minut do poloměkka, scedíme a necháme vychladnout, ementál a parmazán jemně nastrouháme, pažitku nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Uvařené brambory oloupeme a rozpůlíme.

3

Na másle v rendlíku zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme dozlatova. Poté zašleháme smetanu a zeleninový vývar a povaříme alespoň deset minut. Stáhneme z plamene a necháme omáčku za občasného míchání zchladnout. Do omáčky vmícháme nastrouhaný ementál, sůl a pepř.

4

Zapékací mísu, kterou jsme vymazali máslem, poklademe bramborami, přelijeme sýrovou omáčkou a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba čtvrt hodiny. Před koncem pečení posypeme brambory parmazánem a dopečeme. Ihned podáváme posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept