Recept

Pirohy z listového těsta s mletým masem a kroupami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 41226
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

náplň
2 stroužek Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kečup
3 polévková lžíce Kroupy ječné
0,5 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
450 g Vepřové maso mleté
5 dl Voda pitná
těsto
500 g Listové těsto
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 565kJ
10% Sacharidy 37 g
57% Tuky 43 g
13% Sodík 262 mg
35% Bílkoviny 20 g
Pirohy z listového těsta s mletým masem a kroupami

Pirohy z listového těsta s mletým masem a kroupami postup přípravy receptu:

1

Dobře omyjeme kroupy, dáme do hrnce zalijeme 5 dl vody, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky majoránky a vaříme je přibližně 50 minut doměkka. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli s česnekem. Uvařené kroupy scedíme.

2

V pánvi na rozpáleném oleji si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme mleté vepřové maso a společně restujeme přibližně 4-5 minut. Maso ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, chilli a lžičkou kečupu. Promícháme, přidáme kroupy a znovu směs promícháme a případně dochutíme solí. Pánev s masem odstavíme z plotny a necháme směs vychladnout.

3

Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát silný 0.5 cm. Formičkou o průměru přibližně 10 x 10 cm. Do středu koleček naneseme 2 lžíce masové náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a dobře je k sobě přitiskneme. Pirohy dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je zbývajícím vajíčkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme je přibližně 20-25 minut dozlatova.

4

Podáváme je teplé i vychladlé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept