Recept

Ryba v jogurtové omáčce se šafránem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41234

Ingredience

2 ks Cibule
200 g Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej sezamový
100 g Rajčata
600 g Rybí filety
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
20 g Zázvor celý
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 376kJ
3% Sacharidy 9 g
7% Tuky 5 g
4% Sodík 86 mg
5% Bílkoviny 3 g

Ryba v jogurtové omáčce se šafránem postup přípravy receptu:

1

Omyté filety z ryby opatrně vysušíme a pokrájíme na kostky o hraně cca 1 centimetr a pokapeme citronovou šťávou.

2

Z cibule a zázvoru oloupeme slupky a nasekáme je na drobné kostičky.

3

Do misky vlijeme 3 polévkové lžíce vody, ve které rozmícháme šafrán. Cherry rajčata opláchneme proudem studené vody, osušíme a překrájíme na poloviny.

4

Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej. Nasypeme na něj cibuli a zázvor a stáhneme plamen. Na mírné teplotě opékáme cibuli se zázvorem po dobu 10 minut. Během opékání neustále mícháme a dáváme pozor, aby cibule nezískala příliš tmavou barvu. Do směsi zázvoru a cibule přimícháme kurkumu, koriandr, kmín a také skořici. Opět opékáme.

5

Nakonec vložíme jogurt, přidáme ve vodě rozmíchaný šafrán a také rozkrájená cherry rajčátka. Počkáme až směs začne vařit a osolíme ji. Zamícháme do ní rybu a ještě po dobu 6 minut necháme na mírném ohni povařit. Servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept