Ryba v jogurtové omáčce se šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba v jogurtové omáčce se šafránem
Ryba v jogurtové omáčce se šafránem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41234 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
100 g | Rajčata |
600 g | Rybí filety |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 250,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 273,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej sezamový, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba v jogurtové omáčce se šafránem postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety z ryby opatrně vysušíme a pokrájíme na kostky o hraně cca 1 centimetr a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Z cibule a zázvoru oloupeme slupky a nasekáme je na drobné kostičky. |
3 | Do misky vlijeme 3 polévkové lžíce vody, ve které rozmícháme šafrán. Cherry rajčata opláchneme proudem studené vody, osušíme a překrájíme na poloviny. |
4 | Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej. Nasypeme na něj cibuli a zázvor a stáhneme plamen. Na mírné teplotě opékáme cibuli se zázvorem po dobu 10 minut. Během opékání neustále mícháme a dáváme pozor, aby cibule nezískala příliš tmavou barvu. Do směsi zázvoru a cibule přimícháme kurkumu, koriandr, kmín a také skořici. Opět opékáme. |
5 | Nakonec vložíme jogurt, přidáme ve vodě rozmíchaný šafrán a také rozkrájená cherry rajčátka. Počkáme až směs začne vařit a osolíme ji. Zamícháme do ní rybu a ještě po dobu 6 minut necháme na mírném ohni povařit. Servírujeme. |