Nočky s vanilkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nočky s vanilkovým krémem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41235 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
30 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 205,0mg |
Draslík | 112,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nočky s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme žloutky, vanilkový cukr a maizenu. V hrnci přivedeme mléko k varu. Za stálého šlehání zalijeme žloutkovou směsí. |
2 | Krátce vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, až zmizí pěna. Nalijeme do vymazaných misek a necháme vychladnout. |
3 | Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme po lžičkách cukr a stále šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Utvoříme noky pomocí dvou lžic. |
4 | Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C, až jsou noky pevné a nelepí se. Necháme vychladnout a pak je vložíme do misek s vanilkovým krémem. Před podáváním posypeme mandlemi. |