Opékaná treska s čatní z manga - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékaná treska s čatní z manga
Opékaná treska s čatní z manga
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41236 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Chutney mangové |
125 ml | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Gari |
500 ml | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Škrob jemný kukuřičný gustin |
1 špetka | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
125 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 623,6mg |
Vláknina | 295,0mg |
Vitamín A | 40,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Sůl, Treska aljašská, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Gari, Masový vývar, Škrob jemný kukuřičný gustin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékaná treska s čatní z manga postup přípravy receptu:
1 | V misce připravíme marinádu. Promícháme saké, citronovou šťávu, polovinu polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce mangového čatní, kávovou lžičku gari, špetku soli. Do vzniklé směsi vložíme opláchnutou a na kostky o hraně asi 1 centimetr nakrájenou rybu. Marinujeme 15 minut. |
2 | Připravíme wok, v němž rozehřejeme olej. Vyjmeme rybu z marinády osušíme a opečeme na rozpáleném oleji. |
3 | Do marinády, která v misce zbyla, přilijeme masový vývar a promícháme. Vzniklým roztokem zalijeme rybu a počkáme, až omáčka začne vřít. Nakonec směs zahustíme škrobem. |