Recept

Tvarohovo - malinový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 41241
Kategorie: Koláče

Ingredience

30 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Likér malinový
500 g Maliny
60 g Máslo čerstvé
45 g Ořechy vlašské
150 ml Smetana zakysaná 15%
125 g Sušenky Amaretti
250 g Tvaroh tučný
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Želatina
Ozdoba
50 g Maliny
10 g Máta
150 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
6% Sacharidy 23 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 18 mg
14% Bílkoviny 8 g

Tvarohovo - malinový koláč postup přípravy receptu:

1

Korpus: smícháme drcené sušenky, změklé máslo, cukr a ořechy a stejnoměrně vyložíme dno formy.

2

Odměřené množství vody dáme do zapékací misky, přidáme želatinu, smícháme a necháme nabobtnat 10 minut, až je želatina houbovitá.

3

Zatím rozmixujeme maliny a prolisujeme je, aby se odstranily pecičky. Vmícháme malinový likér, zakryjeme a odložíme stranou.

4

Ušleháme tvaroh dohladka, přidáme zakysanou smetanu a žloutky. Šleháme, až je krém hladký.

5

Misku se želatinou postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se rozpustí. Zamícháme do tvarohové směsi.

6

Náplň: Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme po lžičkách cukr a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Tvarohovou směs lehce po částech vmícháme do sněhu. Vmícháme malinovou kaši, ale jen tak, aby zůstalo hezké mramorování. Nalijeme tvarohový krém opatrně na sušenkové dno a vychladíme do ztuhnutí.

7

Nožem oddělíme koláč i od formy, vyjmeme jej a sesuneme na servírovací mísu. Nastříkáme kolem okraje šlehačku, ozdobíme malinami a snítkami máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept