Košíčky plněné pudinkem a jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Košíčky plněné pudinkem a jahodami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41245 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
70 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
10 g | Kakao |
160 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
210 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 36,2mg |
Draslík | 129,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 288,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Košíčky plněné pudinkem a jahodami postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní desce zpracujeme 140g másla s cukrem a hladkou moukou. Přidáme citronovou kůru, kakao a vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta ukrajujeme malé kousky, které vmáčkneme do formiček na košíčky vymazaných zbylým máslem. |
3 | Formičky urovnáme na plech a košíčky upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Po vychladnutí vyklopíme z formiček. |
4 | V kastrůlku promícháme mléko s pudinkovým práškem, podle chuti osladíme a uvaříme pudink. Naplníme jím upečené košíčky a ozdobíme polovinami omytých jahod. |