Borůvkový tvarohový dort nepečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkový tvarohový dort nepečený
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 41246 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
500 g | Borůvky |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
200 ml | Mléko plnotučné |
120 g | Piškoty dětské |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Tvaroh měkký |
2 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 48,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 155,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Piškoty dětské, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkový tvarohový dort nepečený postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku mírně ohřejeme mléko, namočíme do něj želatinu a necháme ji nabobtnat. |
2 | V míse ušleháme tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr a rozpuštěnou želatinu na hladký krém. Polovinu krému oddělíme a vmícháme do nej větší část omytých borůvek. Rozmixujeme a zlehka vmícháme zbylé celé borůvky. |
3 | Na dno kulaté dortové formy urovnáme piškoty, na ně rozetřeme bílý tvarohový krém bez borůvek a pokryjeme vrstvou piškotů. Na ně rozetřeme borůvkový tvarohový krém a povrch uhladíme. |
4 | Dort necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním ozdobíme každou porci kopečkem ušlehané smetany. |