Nepečený mangový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nepečený mangový koláč
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41247 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
150 ml | Džus jablečný |
2 kg | Mango |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Želatina |
Korpus | |
---|---|
30 g | Cukr krupice |
125 g | Kokosky |
60 g | Máslo čerstvé |
Ozdoba | |
2 ks | Kiwi |
250 g | Kompot ananasový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 419,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 82,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus jablečný, Mango, Vejce slepičí, Želatina, Cukr krupice, Kompot ananasový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tučný, Kokosky, Máslo čerstvé, Kiwi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nepečený mangový koláč postup přípravy receptu:
1 | Korpus: rozdrcené kokosky smícháme, máslo, cukr, vyložíme stejnoměrně dno formy. |
2 | Manga oloupeme a rozmixujeme. |
3 | Do hrnečku nalijeme jablečný džus a posypeme želatinou. Necháme stát asi 10 minut, až želatina nabobtná. Hrneček postavíme do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí. |
4 | Ušleháme tvaroh, přidáme polovinu cukru, žloutky a mangovou kaši. |
5 | Postupně zamícháme želatinu. |
6 | V oddělené míse ušleháme z bílků tuhý sníh. Všleháme zbývající cukr po lžičkách a stále šleháme na nejvyšší rychlost, až je bílkový sníh tuhý a lesklý. |
7 | Nakonec vmícháme šlehačku do tvarohu s mangem a zlehka zamícháme i sníh. Nalijeme na sušenkové dno a vychladíme do ztuhnutí. Dortovým nožem oddělíme koláč od formy a vyjmeme jej. |
8 | Přesuneme na mísu. Před podáváním ozdobíme plátky kiwi a kousky ananasu. |