Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41249
Kategorie: Maso

Ingredience

12 plátek Banánové listy
0,5 ks Chilli paprička
1 špetka Cukr krupice
250 g Filety z tresky tmavé
1 polévková lžíce Kari pasta červená
270 ml Kokosové mléko
20 g Limetka kafrová
3 polévková lžíce Omáčka rybí
1 špetka Sůl
20 g Thajská bazalka
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 040kJ
2% Sacharidy 6 g
22% Tuky 17 g
23% Sodík 466 mg
31% Bílkoviny 17 g

Flan z ryby na kari postup přípravy receptu:

1

Tresčí filety opláchneme pod proudem studené vody, vysušíme. Pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr a délce přibližně 4 centimetry. Omytou chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a nakrájíme na malé proužky.

2

Do misky vlijeme kokosové mléko. Vložíme do něho kari pastu, přidáme jedno celé vejce a jeden žloutek, osolíme a pocukrujeme. Rozšleháme a vložíme do směsi nakrájené proužky ryby. Necháme marinovat.

3

Z banánových listů ručně složíme košíčky. Aby pevně držely, spíchneme je párátkem. Na dno takto vytvořených košíčků položíme lístky bazalky a půlku lístků kaffir limetky.

4

Do tří čtvrtin výšky naplníme banánové košíčky marinovanými kousky ryb. Mezitím vlijeme do woku vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme do woku nad hladinu vody napařovací podložku a všechny naplněné košíčky na ni naskládáme. 10 minut necháme napařovat a potom wok odstraníme z ohně.

5

Servírujeme na talíř. Položíme na každý tři košíčky plné ryb, posypeme zbytkem lístků kaffir limetky a nadrobno posekanými proužky chilli papričky a přelijeme lžící kokosového mléka.

Poznámka

Neseženeme-li banánové listy, můžeme použít porcelánové misky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept