Flan z ryby na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flan z ryby na kari
Flan z ryby na kari
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 plátek | Banánové listy |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 špetka | Cukr krupice |
250 g | Filety z tresky tmavé |
1 polévková lžíce | Kari pasta červená |
270 ml | Kokosové mléko |
20 g | Limetka kafrová |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Sůl |
20 g | Thajská bazalka |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 154,7mg |
Draslík | 68,3mg |
Vláknina | 597,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr krupice, Kokosové mléko, Omáčka rybí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Banánové listy, Kari pasta červená, Limetka kafrová, Thajská bazalka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Flan z ryby na kari postup přípravy receptu:
1 | Tresčí filety opláchneme pod proudem studené vody, vysušíme. Pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr a délce přibližně 4 centimetry. Omytou chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a nakrájíme na malé proužky. |
2 | Do misky vlijeme kokosové mléko. Vložíme do něho kari pastu, přidáme jedno celé vejce a jeden žloutek, osolíme a pocukrujeme. Rozšleháme a vložíme do směsi nakrájené proužky ryby. Necháme marinovat. |
3 | Z banánových listů ručně složíme košíčky. Aby pevně držely, spíchneme je párátkem. Na dno takto vytvořených košíčků položíme lístky bazalky a půlku lístků kaffir limetky. |
4 | Do tří čtvrtin výšky naplníme banánové košíčky marinovanými kousky ryb. Mezitím vlijeme do woku vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme do woku nad hladinu vody napařovací podložku a všechny naplněné košíčky na ni naskládáme. 10 minut necháme napařovat a potom wok odstraníme z ohně. |
5 | Servírujeme na talíř. Položíme na každý tři košíčky plné ryb, posypeme zbytkem lístků kaffir limetky a nadrobno posekanými proužky chilli papričky a přelijeme lžící kokosového mléka. |
Poznámka
Neseženeme-li banánové listy, můžeme použít porcelánové misky.