Jednoduchý recept

Rybí wok s česnekem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 41255
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Celer - nať
50 g Česnekové máslo
2 kávová lžička Citronová šťáva
50 g Kopr čerstvý
600 g Okouník mořský
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
100 g Smetana 12% (konzumní)
100 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
5% Sacharidy 18 g
22% Tuky 16 g
15% Sodík 291 mg
56% Bílkoviny 32 g

Rybí wok s česnekem postup přípravy receptu:

1

Filety z okouníka mořského opláchneme pod proudem tekoucí studené vody. Osušíme je a rozkrájíme na kostky o hraně asi 1,5 centimetru. Omyjeme celerové stonky a pórek. Obojí nakrájíme na tenčí proužky. Obě červené papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílá žebra. Také nakrájíme na proužky o šířce asi 5 milimetrů. Kopr opláchneme a nožem nasekáme najemno.

2

Do přichystaného woku vložíme česnekové máslo a na něj vložíme všechnu zeleninu, tedy pórek, celer, papriky. Dusíme 5 minut při středně vysoké teplotě. Vlijeme rybí vývar a povaříme ještě 8 minut. Lehce mícháme. Dochutíme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a nakonec zasypeme koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept