Hovězí vemínko smažené v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vemínko smažené v těstíčku
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 41257 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
50 g | Celer bulvový |
60 g | Cibule |
600 g | Hovězí vemeno |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
20 g | Petržel kudrnka |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
40 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 628,7mg |
Draslík | 483,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí vemeno, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vemínko smažené v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Vemínko očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí vody. Osolíme, přidáme celý pepř, očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru a celou cibuli. Vaříme zvolna nejméně dvě hodiny, až bude vemínko měkké. Do mísy nasypeme mouku, posekanou petrželku, přidáme vejce, promícháme, naředíme pivem a vymícháme těstíčko. Vemínko nakrájíme na plátky, namočíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |
2 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |
Poznámka
Vývar se zeleninou použijeme jako výbornou hovězí polévku.