Jednoduchý recept

Hovězí vemínko smažené v těstíčku

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 41257
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Bramborová kaše
50 g Celer bulvový
60 g Cibule
600 g Hovězí vemeno
150 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
3 g Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
20 g Petržel kudrnka
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
40 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 033kJ
14% Sacharidy 50 g
52% Tuky 39 g
67% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Hovězí vemínko smažené v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Vemínko očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí vody. Osolíme, přidáme celý pepř, očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru a celou cibuli. Vaříme zvolna nejméně dvě hodiny, až bude vemínko měkké. Do mísy nasypeme mouku, posekanou petrželku, přidáme vejce, promícháme, naředíme pivem a vymícháme těstíčko. Vemínko nakrájíme na plátky, namočíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

2

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Poznámka

Vývar se zeleninou použijeme jako výbornou hovězí polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept