Vaječná pomazánka s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka s česnekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41258 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 ml | Omáčka tatarská |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
16 plátek | Veka |
800 ml | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 387,5mg |
Draslík | 189,2mg |
Vláknina | 588,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a nastrouháme najemno, česnek utřeme se solí, pažitku nasekáme nadrobno. |
2 | V míse utřeme ustrouhaná vejce se smetanou a tatarskou omáčkou. Přimícháme česnek, pažitku, pepř a dobře promícháme. |
3 | Pomazánku servírujeme s plátky veky opečené v toastovači. |