Humři plnění bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humři plnění bylinkami
Humři plnění bylinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41259 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Humr |
1 ks | Limetka |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
6 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
500 ml | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 154,5mg |
Draslík | 504,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 182,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Humr, Limetka, Olej sezamový, Oregano sušené, Pepř cayenský, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humři plnění bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Na vnitřní straně rozstřihneme nůžkami humří krunýř. Opatrně ho oddělíme od masa, aby nepraskl. Na hřbetní straně humry podélně nařízneme do hloubky asi 2 centimetry. Z vnitřností vyjmeme černé střevo, humry omyjeme vodou a vysušíme. |
2 | Limetku opláchneme, osušíme a ostrouháme z ní kůru. Šťávu z limetky vymačkáme a jednou lžicí šťávy pokapeme humry. |
3 | Česnek zbavíme slupky, 2 stroužky česneku prolisujeme a promícháme s máslem. V misce smícháme strouhanku s polovinou čajové lžičky soli, přidáme špetku černého pepře, bylinky a špetku cayenského pepře. |
4 | Česnekové máslo natřeme na humry. Korýše potom obalíme ve strouhance smíchané s bylinkami a vložíme je zpátky do jejich krunýřů. Na napařovací vložku naskládáme humry a marinujeme. |
5 | Omytou chilli papričku rozřízneme a odstraníme z ní semena a posekáme na drobné kousky. Do misky vlijeme sójovou omáčku, zázvor, nasekanou chilli papričku, vlijeme sezamový olej a vsypeme cukr. Mícháme, dokud se v ingrediencích nerozpustí cukr. Nakonec ještě prolisujeme zbylý stroužek česneku a přidáme k ostatním ingrediencím. |
6 | Do woku vlijeme 500 ml vody, přidáme limetkovou šťávu společně s ostrouhanou kůrou. Dovnitř woku umístíme napařovací vložku s humry a zakryjeme poklicí. Po dobu 30 minut humry napařujeme. Naservírujeme na talíře a přelijeme sójovou omáčkou. |