Recept

Meruňkový krupicový nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41260

Ingredience

300 g Broskve
160 g Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
40 g Cukr vanilka
160 g Krupice dětská
1 l Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo čerstvé
150 g Ořechy vlašské
1 dl Sirup karamelový
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 822kJ
25% Sacharidy 91 g
37% Tuky 28 g
6% Sodík 113 mg
32% Bílkoviny 18 g

Meruňkový krupicový nákyp postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vylijeme 0.5 l mléka, přisypeme krupici, žloutky, cukr, vše dobře promícháme a necháme nabobtnat. Do hrnce vylijeme mléko, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku a za stálého mícháním přimícháme krupici z kastrůlku. Vrátíme zpátky na sporák a vaříme až do zahoustnutí. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Pečící formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vylijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve, posypeme drobně nasekanými ořechy, vysypeme sníh a zalijeme druhou půlkou uvařené krupice.

2

Formu vložíme do předehřáté trouby a necháme zapéct 20 minut. Zapečený nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na porce, každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme libovolným sladkým sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept