Jednoduchý recept

Tofu s chilli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 41266
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Avokádo
1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
8,5 dl Sugocaso
1 kávová lžička Sůl
125 g Sýr Čedar
225 g Sýr sójový - Tofu
8 ks Tortilla
1,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,492 kcal
Kilojoule 6 243kJ
68% Sacharidy 244 g
57% Tuky 42 g
32% Sodík 647 mg
82% Bílkoviny 46 g

Tofu s chilli postup přípravy receptu:

1

Práškové chilli, papriku, sůl, pepř a mouku smícháme a obalíme kousky tofu.

2

Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm tofu 4 minuty, poté vyndáme a necháme okapat. Dáme stranou.

3

Přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a papriku a smažíme 3 minuty, necháme okapat a též dáme stranou.

4

Avokádo rozpůlíme, oloupeme a vyndáme pecku. Pokrájíme ho na plátky, dáme do mísy a promícháme s limetkovou šťávou. Přidáme tofu a směs s cibulí, přimícháme nakrájená rajčata a polovinu sýra. Každou tortillu naplníme směsí, přelijeme zakysanou smetanou a zabalíme. Tortilly dáme do zapékací mísy.

5

Smícháme nasekanou petrželku, omáčku sugocasu, nasekaný koriandr a přelijeme přes tortilly, posypeme zbývajícím sýrem a v předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 190 stupňů Celsia.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept