Jednoduchý recept

Pizza kalábrijská

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41268

Ingredience

1 kostka Droždí
1 polévková lžíce Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
175 g Rajčata sušená sterilovaná
125 g Ricotta
125 g Salám Mortadela
1,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2,8 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 227kJ
16% Sacharidy 59 g
30% Tuky 23 g
28% Sodík 567 mg
39% Bílkoviny 22 g

Pizza kalábrijská postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme mouku, sůl a kvasnice. Promícháme, přidáme olivový olej a teplou vodu, utvoříme vláčné těsto. Zpracováváme rukama 10 minut, poté vytvarujeme z těsta bochánek, dáme ho do lehce vymazaného polyetylénového pytlíku a necháme v teple kynout 90 minut.

2

Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm rozetřený česnek a pokrájenou papriku na plátky.

3

Polovinu těsta vyválíme, aby pokrylo pečící plech - 30x25 cm. Těsto posypeme ricottou, pokryjeme sušenými rajčaty, plátky vařených vajec, oreganem, paprikami a salámem nakrájeným na proužky a nasypeme strouhanou mozzarellu. Osolíme, opepříme.

4

Zbývající těsto vyválíme a položíme na náplň, okraje pizzy uzavřeme. Necháme v teple hodinu kynout.

5

Dvojitou pizzu propícháme vidličkou, potřeme mlékem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.

6

Podáváme horké.

Poznámka

Voda teplá, vajíčka uvařená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept