Jednoduchý recept

Telecí maso v rosolu

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41269

Ingredience

2 g Bobkový list
30 g Celer bulvový
60 g Cibule
120 g Hovězí uzený jazyk
100 g Křen
30 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
5 ml Ocet vinný
120 g Okurky nakládané
3 g Pepř černý celý
30 g Petržel kořen
8 g Sůl
600 g Telecí ořech
30 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 336kJ
2% Sacharidy 7 g
39% Tuky 29 g
63% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Telecí maso v rosolu postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, maso vcelku omyjeme, uzený jazyk a kyselou okurku nakrájíme na menší hranolky.

2

Maso vcelku prošpikujeme uzeným jazykem a okurkou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, bobkový list, mrkev, celer, petržel a povaříme přibližně hodinu. Maso ponecháme ve vývaru až do vychladnutí. Maso vyjmeme, vývar scedíme. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, řídíme se návodem na obalu želatiny, vložíme ji do vývaru, provaříme, okyselíme, odstavíme a necháme ztuhnout.

3

Maso nakrájíme na plátky, pokryjeme rosolem a doplníme strouhaným křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept