Ředkvičky s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičky s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4127 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 502,7mg |
Draslík | 214,7mg |
Vláknina | 839,8mg |
Vitamín A | 566,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičky s vejci postup přípravy receptu:
1 | Omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka a rozpůlíme. |
2 | Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme ředkvičky a podusíme, až zesklovatí. Přilijeme rozkvedlaná vejce, osolíme, opepříme a mícháme, až vše usmažíme dohladka. |
3 | Ozdobíme pažitkou. |