Recept

Zelné listy plněné masovou směsí

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41271
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
30 ml Olej rostlinný
20 g Paprika mletá sladká
100 g Párky telecí
6 g Pepř černý mletý
50 g Rýže dušená
50 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 12% (konzumní)
9 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřový bok
1 l Voda pitná
20 g Zelí hlávkové bílé
1 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 762kJ
3% Sacharidy 10 g
51% Tuky 38 g
26% Sodík 525 mg
19% Bílkoviny 11 g

Zelné listy plněné masovou směsí postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček, párky a slaninu umeleme na nasovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme odležet. Mezitím v kastrolu osmahneme na oleji mletou papriku, přidáme kysané zelí a promícháme. K masové směsi přimícháme vejce, vytvoříme 8 válečků, ty zabalíme do zelných listů, spařených v horké vodě, ovážeme. Závitky vložíme do kastrolu se zelím a zakryté dusíme přibližně hodinu. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do zelí, necháme povařit. Dosolíme, zjemníme smetanou, necháme prohřát, aby pokrm byl horký, ale už nevaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept