Zelné listy plněné masovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné listy plněné masovou směsí
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41271 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Párky telecí |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rýže dušená |
50 g | Slanina vepřová |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřový bok |
1 l | Voda pitná |
20 g | Zelí hlávkové bílé |
1 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 214,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Párky telecí, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné listy plněné masovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček, párky a slaninu umeleme na nasovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme odležet. Mezitím v kastrolu osmahneme na oleji mletou papriku, přidáme kysané zelí a promícháme. K masové směsi přimícháme vejce, vytvoříme 8 válečků, ty zabalíme do zelných listů, spařených v horké vodě, ovážeme. Závitky vložíme do kastrolu se zelím a zakryté dusíme přibližně hodinu. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do zelí, necháme povařit. Dosolíme, zjemníme smetanou, necháme prohřát, aby pokrm byl horký, ale už nevaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.