Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 41273
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
90 g Cukr krupice
180 g Hroznové víno
200 g Jahody zahradní
150 g Maliny
2 ks Pomeranče
500 ml Víno bílé
150 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 030kJ
12% Sacharidy 44 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 9 mg
4% Bílkoviny 2 g

Ovoce v rosolu postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme 4 polévkové lžíce vody, nasypeme želatinu a promícháme. Necháme stát 10 minut, až nabobtná. Misku postavíme do pánve s horkou vodou a zahřejeme, občas zamícháme, až se želatina rozpustí.

2

Zbytek vody nalijeme do většího hrnce, přidáme cukr a za občasného míchání zahřejeme, až se rozpustí. Uvedeme k varu a vaříme mírně 5 minut.

3

Teplou želatinu nalijeme do cukrového sirupu a dobře promícháme. Přidáme víno, citronovou šťávu a dobře promícháme.

4

Trochu roztoku nalijeme do formy a vytvoříme 1cm vrstvu. Dáme na 30 minut chladit, až rosol ztuhne.

5

Ovoce naaranžujeme ve vrstvách na rosol. Do formy nalijeme po lžících zbývající vinný roztok — vždy s formou mírně zatřeseme, aby se odstranily bublinky vzduchu. Chladíme asi 6 hodin, až všechno ztuhne. Rosol vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme jahodami. Podáváme chlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept