Jednoduchý recept

Telecí maso s haluškami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41274

Ingredience

120 g Cibule
250 g Halušky
1 ks Masox
20 g Mouka pšeničná hladká
60 ml Olej rostlinný
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
200 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
600 g Telecí maso přední
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 269kJ
17% Sacharidy 62 g
43% Tuky 32 g
47% Sodík 930 mg
104% Bílkoviny 59 g

Telecí maso s haluškami postup přípravy receptu:

1

Telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme mletou paprikou, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Čtvrt hodiny před koncem dušení přisypeme halušky, podle potřeby přilijeme vodu, dochutíme rajčatovým protlakem, zjemníme smetanou a dodusíme.

3

Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept