Recept

Špagety s bazalkovým pestem a platýsem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 41275

Ingredience

55 g Bazalka
130 ml Olej olivový
100 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Platýz - filety
400 g Rajčata
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
400 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,006 kcal
Kilojoule 4 210kJ
23% Sacharidy 84 g
74% Tuky 55 g
18% Sodík 361 mg
72% Bílkoviny 40 g

Špagety s bazalkovým pestem a platýsem postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vmícháme lžíci olivového oleje.

2

Oloupeme česnek. Lístky bazalky opláchneme a osušíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme pesto: do mixéru vložíme piniová jádra, 100 ml olivového oleje, stroužky česneku a lístky bazalky. Vše rozmixujeme, přimícháme parmezán a dochutíme solí a pepřem.

3

Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Filety platýse omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a filety na něm z obou stran dozlatova opečeme.

4

Špagety prohřejeme na pánvi, promícháme s pestem, dáme na talíře a přidáme rajčata. Na každou porci položíme smaženou rybu a zdobíme lístky bazalky.

Poznámka

Místo platýse můžem použít mořčáka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept