Plátky z červené řepy na způsob carpaccia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky z červené řepy na způsob carpaccia
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41277 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Červená řepa |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 hrst | Rukola |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Červená řepa, Citrony, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky z červené řepy na způsob carpaccia postup přípravy receptu:
1 | Dvě větší omyté červené řepy obalíme dvěma vrstvami alobalu a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 190 °C, což trvá minimálně jednu hodinu. (Samozřejmě lze řepu upéci také den předem.) Že je řepa upečená, poznáme, když lze snadno propíchnout špejlí skrz. Obě bulvy oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, které rozdělíme na talíře a necháme je vychladnout. |
2 | Na zálivku smícháme šťávu z jednoho citronu, 4 hrsti salátu rukola, půl lžíce balsamicového octa, špetku rozdrceného černého pepře a špetku soli. Řepu zálivkou zakapeme a podáváme obloženou kozím sýrem. |