Recept

Zapečené vrstvené zelí

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 41278

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Klobása debrecínská
100 g Rýže loupaná
50 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 12% (konzumní)
40 g Sádlo vepřové škvařené
15 g Sůl
300 g Uzené maso vařené
400 g Vepřové maso libové
6 dl Voda pitná
1 kg Zelí kysané
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 030kJ
5% Sacharidy 17 g
52% Tuky 39 g
32% Sodík 635 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zapečené vrstvené zelí postup přípravy receptu:

1

Zakysané zelí zakryté pozvolna dusíme v kastrolu spolu s na kostičky nakrájeným uzeným vepřovým masem. V jiném kastrolu na sádle zpěníme cibuli, na ni vložíme na kostky nakrájené vepřové maso, prolisovaný česnek, osolíme, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme asi 45 minut, podle potřeby podléváme.

2

Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájíme si klobásu na plátky.

3

Když je maso i zelí měkké, vymažeme máslem pekáč, do kterého budeme vkládat jednotlivé vrstvy. Nejprve zelí s uzeným masem, na něj plátky klobásy, které polijeme slaninou i s výpečky a znovu vrstvu zelí, na kterou nalijeme smetanu. Další vrstvou je dušená, osolená rýže, na ni přijde dušené maso a nakonec opět vrstva zelí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept