Jednoduchý recept

Telecí maso na víně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 41281

Ingredience

400 g Brambory vařené
40 g Celer bulvový
60 g Cibule
100 g Hovězí uzený jazyk
20 g Jíška hotová světlá
40 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření celé
30 g Okurky nakládané
3 g Pepř černý celý
40 g Petržel kořen
200 g Slanina vepřová
8 g Sůl
600 g Telecí ořech
200 ml Víno bílé
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 070kJ
8% Sacharidy 30 g
58% Tuky 44 g
82% Sodík 2 g
80% Bílkoviny 45 g

Telecí maso na víně postup přípravy receptu:

1

Kyselé okurky, uzený jazyk, vepřovou slaninu nakrájíme na menší hranolky a maso vcelku jimi prošpikujeme ze všech stran. Zbylý jazyk a slaninu pokrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu s jazykem, osmahneme, přisypeme zeleninu s cibulí, okořeníme celým pepřem, novým kořením, osolíme a chvíli podusíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, přiložíme prošpikované maso, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby. Pečeme při střední teplotě doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zahustíme jíškou, podlijeme vínem a krátce povaříme.

3

Maso rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept