Telecí maso na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso na víně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 41281 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
40 g | Celer bulvový |
60 g | Cibule |
100 g | Hovězí uzený jazyk |
20 g | Jíška hotová světlá |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
30 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý celý |
40 g | Petržel kořen |
200 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
600 g | Telecí ořech |
200 ml | Víno bílé |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 188,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 929,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí uzený jazyk, Jíška hotová světlá, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Telecí ořech mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso na víně postup přípravy receptu:
1 | Kyselé okurky, uzený jazyk, vepřovou slaninu nakrájíme na menší hranolky a maso vcelku jimi prošpikujeme ze všech stran. Zbylý jazyk a slaninu pokrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu s jazykem, osmahneme, přisypeme zeleninu s cibulí, okořeníme celým pepřem, novým kořením, osolíme a chvíli podusíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, přiložíme prošpikované maso, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby. Pečeme při střední teplotě doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zahustíme jíškou, podlijeme vínem a krátce povaříme. |
3 | Maso rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vinnou omáčkou. |