Jednoduchý recept

Řepné carpaccio podle Pohlreicha

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 41284
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

3 ks Červená řepa
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Džus pomerančový
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ocet vinný
100 ml Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr kozí
1 špetka Tymián sušený
20 g Zázvor celý
10 g Oříšky piniové

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 479kJ
18% Sacharidy 65 g
4% Tuky 3 g
32% Sodík 637 mg
26% Bílkoviny 14 g

Řepné carpaccio podle Pohlreicha postup přípravy receptu:

1

Tři kusy očištěné červené řepy nakrájíme na co nejtenčí plátky, nejsnáze to jde na mandolíně. Svaříme dvě lžíce vinného octa s polovinu lžičky soli a jednou lžící krupicového cukru, k tomu přidáme dvě lžíce včelího květového medu, 100 ml olivového oleje, tři lžíce pomerančového džusu, špetku tymiánu, jednu lžíci sojóvé omáčky, šťávu z nastrouhaného třícentimetrového kousku čerstvého zázvoru, opepříme a důkladně rozšleháme. Do této marinády naložíme plátky řepy, kde mají zůstat alespoň 12 hodin, ale mohou v ní být i dva dny. Plátky řepy pak už jen naaranžujeme na talíř, rozdrobíme na ně kozí sýr a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept