Řepné carpaccio podle Pohlreicha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řepné carpaccio podle Pohlreicha
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41284 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
3 ks | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Džus pomerančový |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr kozí |
1 špetka | Tymián sušený |
20 g | Zázvor celý |
10 g | Oříšky piniové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cukr krupice, Džus pomerančový, Med včelí, Ocet vinný, Sůl, Sýr kozí, Tymián sušený, Zázvor celý, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řepné carpaccio podle Pohlreicha postup přípravy receptu:
1 | Tři kusy očištěné červené řepy nakrájíme na co nejtenčí plátky, nejsnáze to jde na mandolíně. Svaříme dvě lžíce vinného octa s polovinu lžičky soli a jednou lžící krupicového cukru, k tomu přidáme dvě lžíce včelího květového medu, 100 ml olivového oleje, tři lžíce pomerančového džusu, špetku tymiánu, jednu lžíci sojóvé omáčky, šťávu z nastrouhaného třícentimetrového kousku čerstvého zázvoru, opepříme a důkladně rozšleháme. Do této marinády naložíme plátky řepy, kde mají zůstat alespoň 12 hodin, ale mohou v ní být i dva dny. Plátky řepy pak už jen naaranžujeme na talíř, rozdrobíme na ně kozí sýr a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky. |