Pizza čtyř ročních období - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza čtyř ročních období
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41286 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
3 ks | Ančovička - filety |
45 g | Artyčoky |
1 polévková lžíce | Bazalka |
25 g | Houby sušené |
2 kávová lžička | Kapary |
125 g | Klobása Chorizo |
25 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Olivy černé |
6 polévková lžíce | Omáčka rajčatová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 47,8mg |
Draslík | 559,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 86,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Artyčoky, Bazalka, Omáčka rajčatová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kapary, Klobása Chorizo, Mozzarella, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza čtyř ročních období postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu vyválíme na placku o průměru 25 cm. Dáme na vymazaný pečící plech a ohneme mírně okraje. Necháme přikryté kynout 10 minut na teplém místě, poté pizzu potřeme rajčatovou omáčkou až téměř k okraji. |
2 | Čtvrtinu pizzy poklademe plátky klobásy, další houbami, třetí artyčoky a poslední mozzarellou a ančovičkami. Navrch dáme kapary, bazalku a olivy, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. |
3 | Ihned podáváme. |