Recept

Tagliatelle se sépiemi a paprikou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 41287

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
2 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
400 g Sépie
1 špetka Sůl
250 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
3 ks Paprika žlutá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 532kJ
15% Sacharidy 53 g
8% Tuky 6 g
22% Sodík 449 mg
45% Bílkoviny 26 g

Tagliatelle se sépiemi a paprikou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 250 ºC (horkovzdušnou na 220 ºC). Pokud máme sépie mražené, necháme je rozmrznout. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jadýrek a opláchneme. Takto připravené papriky vložíme na plech vnější stranou nahoru a na 10-15 minut dáme zapéct do rozehřáté trouby. Když se na povrchu vytvoří černé puchýře, papriky vyjmeme, vložíme do igelitového sáčku a necháme 15 minut odležet.

2

Tagliatelle uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

3

Když jsou papriky odleželé, stáhneme slupku a dužinu nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Sépie omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

4

Oloupeme česnek a stroužky na jemno nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme sépie, česnek a bobkové listy. Vše promícháme a za častého míchání smažíme asi 5 minut.

5

Na pánev přidáme rajčata a papriku a vše ještě krátce podusíme. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, přidáme tagliatelle, zbytek oleje a nasekanou bazalku. Připravíme na talíře a teplé podáváme.

Poznámka

K tomuto receptu jsou výborné černé tagliatelle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept