Tagliatelle se sépiemi a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se sépiemi a paprikou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 41287 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
400 g | Sépie |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
3 ks | Paprika žlutá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 604,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Rajčata, Sépie, Sůl, Voda pitná, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se sépiemi a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 250 ºC (horkovzdušnou na 220 ºC). Pokud máme sépie mražené, necháme je rozmrznout. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jadýrek a opláchneme. Takto připravené papriky vložíme na plech vnější stranou nahoru a na 10-15 minut dáme zapéct do rozehřáté trouby. Když se na povrchu vytvoří černé puchýře, papriky vyjmeme, vložíme do igelitového sáčku a necháme 15 minut odležet. |
2 | Tagliatelle uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. |
3 | Když jsou papriky odleželé, stáhneme slupku a dužinu nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Sépie omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. |
4 | Oloupeme česnek a stroužky na jemno nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme sépie, česnek a bobkové listy. Vše promícháme a za častého míchání smažíme asi 5 minut. |
5 | Na pánev přidáme rajčata a papriku a vše ještě krátce podusíme. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, přidáme tagliatelle, zbytek oleje a nasekanou bazalku. Připravíme na talíře a teplé podáváme. |
Poznámka
K tomuto receptu jsou výborné černé tagliatelle.