Čokoládový šálek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový šálek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 41289 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
200 g | Čokoláda na vaření |
3 polévková lžíce | Káva Espresso |
15 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Tresť vanilková |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 153,2mg |
Draslík | 42,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Káva Espresso, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový šálek postup přípravy receptu:
1 | Nasekanou čokoládu dáme do nádoby se silnou kávou. Za stálého míchání mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí. |
2 | Čokoládu necháme lehce vychladnout, pak do něj přidáme máslo, vanilkovou tresť, žloutky a dobře promícháme. |
3 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do čokoládového krému. Krém rozdělíme do 6 malých hrnečků na pudink nebo jiných misek a necháme asi 8 hodin vychladnout. |
4 | Před podáváním ozdobíme každý hrneček pusinkou ze šlehačky. |