Jednoduchý recept

Sezamové carpaccio z tuňáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 41292
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet rýžový tmavý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
125 ml Omáčka sójová
100 ml Omáčka Teriyaki
150 g Sezam - semena
125 ml Víno rýžové čínské
4 ks Zázvor nakládaný
250 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 745kJ
7% Sacharidy 27 g
30% Tuky 22 g
49% Sodík 987 mg
45% Bílkoviny 25 g

Sezamové carpaccio z tuňáka postup přípravy receptu:

1

V rendlíku na silném plameni přivedeme k varu víno, sójovou omáčku, cukr, ocet i sezamový olej, povaříme za stálého míchání cca 2 - 3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka trochu zhoustla. Následně odstavíme, necháme zchladnout.

2

Filety z tuňáka obalíme řádně v sezamových semínkách. Poté rozpálíme olej v nepřilnavé pánvi a tuňáka orestujeme z každé strany asi 30 sekund. Velmi ostrým nožem rybu následně nařežeme na velmi tenké plátky. Ty rozdělíme na čtyři talíře, podáváme s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept