Recept

Sépiové těstoviny s mořskými plody a zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 41293
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,5 ks Celer řapíkatý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Mořské plody mix
2 ks Mrkev kořen
1 hrst Pažitka
1 ks Pórek
400 g Špagety sépiové
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná
100 ml Vývar z humrů
125 g Créme fraiche

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 993kJ
23% Sacharidy 84 g
266% Tuky 200 g
16% Sodík 320 mg
59% Bílkoviny 33 g

Sépiové těstoviny s mořskými plody a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Pokud máme mořské plody mražené, necháme je rozmrazit podle návodu na obalu. Čerstvé mořské plody omyjeme a pokud je potřeba, vykucháme je a očistíme. Připravíme zeleninu. Mrkev očistíme a omyjeme. Nakrájíme na nudličky. Pórek a celer očistíme, omyjeme a osušíme. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka, celer na menší kousky.

2

Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a za občasného míchání ji dusíme 5-8 minut. Poté vše podlijeme humrovým fondem (vývarem) a bílým vínem. Promícháme a přidáme mořské plody. Vše necháme pod pokličkou dusit asi 10 minut.

3

Zeleninu a mořské plody zjemníme přidáním crème fraîche, dochutíme solí. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

4

Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme sekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept