Nepečený čokoládový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nepečený čokoládový koláč
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41294 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
30 g | Čokoláda hořká |
125 g | Čokoláda na vaření |
60 g | Cukr krupice |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Želatina |
Korpus | |
---|---|
30 g | Cukr krupice |
90 g | Máslo čerstvé |
125 g | Müsli čokoládové |
Ozdoba | |
30 g | Čokoláda hořká |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 151,4mg |
Draslík | 61,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 107,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina, Cukr krupice, Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tučný, Máslo čerstvé, Müsli čokoládové, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nepečený čokoládový koláč postup přípravy receptu:
1 | Korpus: smícháme müsli, máslo a cukr a stejnoměrně vyložíme dno formy. Vychladíme. |
2 | Rozpustíme čokoládu, občas zamícháme. Necháme prochladnout. |
3 | Odměřené množství vody smícháme s želatinou. Necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Postavíme misku do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí. |
4 | Tvaroh vyšleháme dohladka. Přidáme žloutky a cukr a dále šleháme. Přimícháme zakysanou smetanu, změklou čokoládu, nasekanou čokoládu a želatinu. Dobře promícháme. |
5 | Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme jej opatrně do čokoládového krěmu. Krém nalijeme na dno z müsli a vychladíme do ztuhnutí. |
6 | Na koláč nastříkáme pusinky ze šlehačky a ozdobíme čokoládovými hoblinami. |