Tatarák z lososového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarák z lososového masa
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41296 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
500 g | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 428,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos - filety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarák z lososového masa postup přípravy receptu:
1 | Rozkrájíme lososa na malé kostičky a smícháme je s nasekaným koprem, dvěma nadrobno pokrájenými červenými cibulemi (šalotkami), lžící olivového oleje, šťávou z citronu, lžičkou dijonské hořčice, špetkou soli a špetkou pepře. Směs necháme 5 minut odpočinout a podáváme. |
Poznámka
K lososovému tataráku je vhodnou přílohou opečený toastový nebo jiný bílý chléb a zelený salát. Lze ho doplnit také plátky biocitronu. Šalotku můžeme nahradit pažitkou nebo jarní cibulkou.