Čerstvý tuňák jako tatarák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvý tuňák jako tatarák
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41297 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 špetka | Chilli koření mleté |
70 g | Cibulka jarní |
2 ks | Kapie |
1 ks | Limetka |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
70 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 355,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Limetka, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvý tuňák jako tatarák postup přípravy receptu:
1 | Bazalku vysypeme do poloviny oleje a rozmixujeme na jemno. Zralá rajčata spaříme vroucí vodou, oloupáme, vybereme semínka a dužinu, rozkrájíme na měsíčky. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky. |
2 | Kostičky ryby osolíme, opepříme, zakápneme třemi lžícemi olivového oleje a promícháme. Přidáme cibulku a uložíme na 10 minut do chladničky. |
3 | Bezprostředně před servírováním tatarák zakápneme limetkovou šťávou a případně okořeníme špetkou chilli. Podáváme s rajčaty, kapií a olivami a zdobíme kapkami oleje. |
Poznámka
Na bylinkový olej můžeme použít místo bazalky třeba pažitku, koriandr nebo jinou oblíbenou měkkou zelená bylinu. Tatarák podáváme s tousty nebo bílým pečivem.