Zeleninový salát s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s čočkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 41299 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
250 g | Čočka velkozrnná |
4 polévková lžíce | Hrášek v mírně slaném nálevu |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 199,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čočka velkozrnná, Hrášek v mírně slaném nálevu, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Předem namočenou čočku uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. |
2 | Čočku, celer a mrkev vsypeme do mísy. Přidáme hrášek, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a okurky nakrájené na kostičky. |
3 | Salát podle chuti osolíme, opepříme, ochutíme octem a pokapeme olejem. Dobře promícháme a nakonec ozdobíme polovinami natvrdo uvařených vajec. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.