Jednoduchý recept

Vepřový měšec po kaplicku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 413
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Anglická slanina
150 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
200 g Játra vepřová
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk
80 g Vejce slepičí
1000 g Vepřová kýta
200 g Vepřová plec
1 g Zázvor mletý
80 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 180kJ
2% Sacharidy 9 g
52% Tuky 39 g
78% Sodík 2 g
57% Bílkoviny 32 g

Vepřový měšec po kaplicku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky, které naklepeme doširoka.

2

Vepřové maso opláchneme a semeleme spolu se žemlí částečně namočenou ve vývaru. Osolíme, přidáme zázvor a promícháme se žloutky.

3

Plátky masa směsí potřeme a do středu naskládáme na malé kousky nakrájená vepřová játra a anglickou slaninu, které jsme osmažili na části tuku. Přidáme ještě na kousky nakrájený vařený bílek, náplň osolíme a opepříme. Plátky upravíme do tvaru měšce a kraje svážeme nití.

4

Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně roztavit v druhé části tuku, přidáme jemně nakrájenou cibulku a vše osmahneme dorůžova.

5

V tomto základu opečeme měšce, podlijeme je teplým vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vývarem.

6

Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme.

7

Nakonec vložíme měšce do provařené šťávy a vše krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept