Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4130

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
100 g Mandle mleté
1 polévková lžíce Mandle plátky
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
0,1 l Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 980kJ
3% Sacharidy 12 g
53% Tuky 40 g
20% Sodík 402 mg
24% Bílkoviny 13 g

Mandlový krém postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo a cibuli orestujeme. Přidáme mleté mandle a krátce je osmahneme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, asi 10min povaříme a poté scedíme. Přimícháme víno, ochutíme pepřem, solí, muškátovým oříškem.

2

Polévku zjemníme žloutky rozšlehanými ve 2lžících vody a nakonec přidáme tuhou šlehačku.

3

Rozdělíme do misek, posypeme opraženými mandlovými lupínky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept