Pěna z marsaly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z marsaly
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41304 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
70 g | Piškoty cukrářské |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 251,6mg |
Draslík | 37,1mg |
Vláknina | 233,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Piškoty cukrářské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z marsaly postup přípravy receptu:
1 | Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, pak přidáme marsalu. Znovu šleháme. Vložíme misku na pánev s horkou vodou tak, aby se jí nedotýkala. Za stálého šlehání mírně zahřejeme, až je pěna hustá a krémová a vytváří špičky. Sejmeme ze sporáku a šleháme do chladnutí. Nalijeme do 6 skleněných misek a podáváme s piškoty. |