Jednoduchý recept

Balkánský zeleninový salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41306
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 770kJ
5% Sacharidy 17 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 202 mg
17% Bílkoviny 10 g

Balkánský zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata a oloupanou salátovou okurku nakrájíme na plátky a vsypeme do mísy. Přidáme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Natvrdo uvařená, oloupaná vejce nakrájíme na kostičky a posypeme jimi zeleninu.

2

V misce smícháme olej s worcesterem, hořčicí, vodou a octem. Zálivku osolíme, opepříme a osladíme podle chuti. Dobře prošleháme a nalijeme na salát.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept