Balkánský zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balkánský zeleninový salát
Balkánský zeleninový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41306 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 654,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Okurka salátová, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Balkánský zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata a oloupanou salátovou okurku nakrájíme na plátky a vsypeme do mísy. Přidáme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Natvrdo uvařená, oloupaná vejce nakrájíme na kostičky a posypeme jimi zeleninu. |
2 | V misce smícháme olej s worcesterem, hořčicí, vodou a octem. Zálivku osolíme, opepříme a osladíme podle chuti. Dobře prošleháme a nalijeme na salát. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.