Jednoduchý recept

Vejce v houskové mističce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 41312

Ingredience

1 špetka Pepř černý mletý
6 kávová lžička Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
6 ks Vejce slepičí
6 ks Žemle tuková
0,5 hrst Bylinky čerstvé - svazek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 279kJ
9% Sacharidy 31 g
16% Tuky 12 g
19% Sodík 387 mg
31% Bílkoviny 18 g

Vejce v houskové mističce postup přípravy receptu:

1

Houskám, kaiserkám apod., odřízneme tvarovaný vršek; ze spodního dílu vydlabeme měkkou střídku, aby nám vznikla mistička. Na dno každé houskové mističky nasypeme trochu strouhaného parmezánu, zalijeme vejcem, pokapeme smetanou, posypeme bylinkami (petrželka, pažitka, estragon..), zasypeme strouhaným sýrem, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby předehřáté na 175 °C na 20 až 25 minut. Je-li bílek pevný a houstičky zezlátly, jsou hotové, můžeme je přiklopit odřezanými vršky a na 10 minut dáme opět do trouby. Před podáváním necháme trochu vychladnout, abychom se neopálili.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept