Pórkový salát se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový salát se žampiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 41314 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 636,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový salát se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na másle. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce orestujeme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme do vysmahnutí tekutiny. |
2 | Zbylou vodu smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou. Nalijeme na vychladlou pórkovo-žampionovou směs a promícháme. |
3 | Salát necháme vychladit. Můžeme podávat k vařenému masu. |