Jednoduchý recept

Skopové maso pečené na česneku

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41319

Ingredience

600 g Bramborový knedlík
60 g Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej rostlinný
4 g Pepř černý celý
1000 g Skopová kýta
8 g Sůl
5 stroužek Česnek
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 307kJ
12% Sacharidy 44 g
39% Tuky 29 g
26% Sodík 521 mg
50% Bílkoviny 28 g

Skopové maso pečené na česneku postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej a maso vcelku na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyndáme, česnek utřeme se solí a maso důkladně potřeme. Na tuk v pánvi nasypeme cibuli s moukou a usmažíme zlatavou jíšku.

2

Maso vložíme do pekáčku, přidáme cibulovou jíšku, podlijeme trochou vody, přisypeme pár kuliček celého pepře, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme asi 45 minut. Pekáč odkryjeme a dopečeme. Podle potřeby podléváme.

3

Maso naporcujeme, rozdělíme na ohřáté talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou z pekáčku.

Poznámka

Vhodnou přílohou je i špenát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept