Skopové maso pečené na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso pečené na česneku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41319 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborový knedlík |
5 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý celý |
1000 g | Skopová kýta |
8 g | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 39,8mg |
Vláknina | 868,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Mouka pšeničná hladká, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso pečené na česneku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej a maso vcelku na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyndáme, česnek utřeme se solí a maso důkladně potřeme. Na tuk v pánvi nasypeme cibuli s moukou a usmažíme zlatavou jíšku. |
2 | Maso vložíme do pekáčku, přidáme cibulovou jíšku, podlijeme trochou vody, přisypeme pár kuliček celého pepře, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme asi 45 minut. Pekáč odkryjeme a dopečeme. Podle potřeby podléváme. |
3 | Maso naporcujeme, rozdělíme na ohřáté talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou z pekáčku. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je i špenát.