Zdravý recept

Vejce do skleničky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 41321

Ingredience

1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 044kJ
0% Sacharidy 2 g
23% Tuky 17 g
25% Sodík 494 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vejce do skleničky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vařící vodou ponoříme vejce, musí mít pokojovou teplotu. Rozbití skořápky při vkládání vejce do vody zabráníme použijeme-li na vejce lžíci, popřípadě přidáme do vody ocet a zmírníme oheň. Vejce vaříme asi 5 minut, záleží na velikosti vajec. Asi po 5 minutách vejce vytáhneme a vychladíme pod studenou vodou, ale jenom abychom je udrželi v ruce. Uvařené a zchlazené vejce ze skořápky lžičkou vydlabeme do připravené skleničky, rozsekáme, osolíme a opepříme. Při vyškrabování vejce ze skořápky musíme dávat pozor, aby se nám kousky skořápky nedostali do vejce ve skleničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept